Over Karate Team Timmermans

Wat kunnen wij u bieden?

- Plezier.

- Het traditionele shotokan karate (4e Platform), onderverdeeld in kihon, kata en kumite.

- Het dynamische sportkarate.

- Het moderne Olympische wedstrijdkarate (W.K.F. systeem).

- Wij bieden lessen aan voor de jeugd vanaf 4 jaar waarin voornamelijk plezier, zelfvertrouwen, discipline, conditie, motoriek en sociale ontwikkeling centraal staan. 

- Voor de jeugd en senioren zijn er gevarieerde lessen waarin alle aspecten van het karate aan bod komen. 

-  De wedstrijdtrainingen zijn wellicht een ideale aanvulling op de reguliere lessen. Hier train je met beginnende- en gevorderde wedstrijdkarateka's, waaronder Nederlands kampioenen, nationale selectieleden en internationale toppers als voorbereiding op de wedstrijden.

- 2x per jaar worden er Kyu-examens (gele t/m bruine band) gehouden in onze dojo. De Dan-examens (zwarte band en hoger) worden door de Karate-Do Bond Nederland afgenomen.

- Begeleiding in de weg naar het danexamen (zwarte band en verder). Het examen wordt gehouden op een centraal punt in Nederland, georganiseerd door de Karate-Do Bond Nederland.

- De lessen worden verzorgd door een professioneel kader, erkent door het NOC*NSF en de  Akademie voor Sportkader.

- Verenigingsactiviteiten zoals clubkampioenschappen en teamuitjes.

- Onze school is aangesloten bij de Karate-Do Bond Nederland (KBN), de European Karate Federation (EKF) en de World Karate Federation (WKF). waardoor je mee kan doen aan clinics, stages, danexamens en vele anderen activiteiten georganiseerd door de KBN. Tevens zijn er mogelijkheden voor de wedstrijdkarateka's om zich te plaatsen voor EK's (EKF), WK's (WKF) en zelfs de Olympische Spelen.