Nieuws

10-07-22: Strijd der Elementen in Apeldoorn.

Als afsluiter van het wedstrijdseizoen nog 2 deelnemers bij het KBN toernooi: Strijd der Elementen. Dit toernooi is bedoeld voor de beginnende wedstrijdkarateka's. De 2 broers hebben weer een flink aantal partijen kunnen draaien met als resultaat:

Brons: Abdullah Saddiki

5e plaats: Badredinne Saddiki

29-06-22: Clubkampioenschappen 2022.

Gisteren vonden bij KTT de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats, icm het uitreiken van de band- en vuistjesdiploma's. De examens werden in de afgelopen 2 weken afgenomen.

In een gezellige sfeer met een fantastische inzet van de deelnemers + vrijwilligers en het enthousiaste publiek hebben we er met zijn allen een topavond van gemaakt. Iedereen bedankt en uiteraard alle prijswinnaars gefeliciteerd.

19-06-22: Mooie resultaten van onze jeugd in Eindhoven.

Vandaag stond voor Jenna, Yuki, Lucas, Bade, Sude, Jari, Ryan, Kaoutar, Rayan, Abdullah, Sacha en Badredinne de KBN wedstrijd "Strijd der elementen" op het programma. Een leuk opgezet toernooi waarin alle poules in een round Robin systeem worden gedraaid (iedereen tegen elkaar), bedoeld voor de beginnende wedstrijdkarateka's.Voor een groot deel van onze groep was dit hun eerste wedstrijd buiten de dojo, maar dit was nergens aan terug te zien. Strakke kata's en sterke kumitepartijen van onze leden waarmee maar liefst 10 KTT'rs in de prijzen vielen.

22-05-22: Succesvol weekend voor Noah, Issam en Dennis.

Succesvol weekend voor Noah, Issam en Dennis.

️Noah en Issam Najdi kwamen vandaag in actie op de WW Cup in het Duitse Puderbach.Individueel wisten de broers goud (Issam +84 kg) en brons (Noah -84 kg) te veroveren. Als team was er nog het zilver.

Dennis Boudewijns wist zich op de Peppercup in Zwolle te verzekeren van een gouden plak bij de junioren -61 kg.

Gefeliciteerd alledrie .

24-04-22: Goud voor Brian (-84 kg) en zilver voor Rob (+84 kg) ----> Premier League Matosinhos (Portugal).

20-02-22: Brons voor Rob ---> WKF Premier League Fujairah (V.A.E.).

30-01-22: Brons voor Brian Timmermans op de WKF Serie A in Pamplona.

23-01-22: Brons voor Rob Timmermans op de open de Paris.

28-11-21: Vijf podiumplaatsen bij de Nederlandse kampioenschappen.

Afgelopen weekend stonden 4 KTT'rs op de tatami tijdens het NK karate in Zwolle. Alle 4 behaalden ze het podium.

Nederlands kampioenRob Timmermans (senioren +84 kg) en Brian Timmermans (senioren -84 kg).

Zilver: Issam Najdi (senioren en U21 +84 kg) en Dennis Boudewijns ( junioren -61 kg).

17-11-21: WK karate in Dubai.

Top 8 notering voor Brian op het WK karate

Brian bereikt na een bye en 3 winstpartijen de kwartfinale in de categorie -84 kg (70 landen), die met 0-1 verloren gaat tegen Chili. Doordat de Chileen de finale haalt, mocht Brian herkansen. Deze werd helaas verloren met 0-1 van Japan, waardoor hij als 7e eindigt. Jordy verliest in de 1e ronde van Olympisch en Wereldkampioen Steven Da Costa met 0-4, maar mocht herkansen doordat de Fransman de finale haalde .In de herkansing werd de 1e partij van Kosovo gewonnen. De 2e partij ging met 0-1 verloren tegen Bulgarije, waardoor Jordy uiteindelijk als 9e eindigt in de categorie -67 kg (73 landen). ️Rob kon helaas de stijgende lijn van vorige maand niet doortrekken (in Rusland en in Uruguay) en verloor na winst op Macedonië van Kroatië met 0-3. De Kroaat verliest de halve finale, waardoor Rob de herkansing net misloopt bij de plus 84 kg (64 landen).

15-11-21: Goud voor Dennis Boudewijns in Leopoldsburg.

Gisteren vond de jaarlijkse Beker van 't Kamp plaats in het Belgische Leopoldsburg. Dennis draaide een sterk toernooi en wist via drie overwinningen het goud te veroveren bij de cadetten min categorie.

23-10-21: Goud en brons op het ONJK.

Goud voor Issam en brons voor Dennis op de ONK tot 21 jaar.

Twee deelnemers aan de Open Nederlandse kampioenschappen tot 21 jaar in Almere. Issam Najdi wist de titel te pakken bij de heren U21 plus 84 kg. Dennis Boudewijns veroverde via de herkansing alsnog het brons bij de cadetten min 57 kg. 

22-10-21: Zilver voor Rob Timmermans in Uruguay.

Zilver voor Rob Timmermans bij de WKF/PKF Pan-am Karate Championships.

Na zijn bronzen medaille 3 weken geleden tijdens de Premier League van Moskou, vocht Rob zich opnieuw een plek naar de medailles op een groot WKF toernooi. Deze keer in Punta del Este , In de categorie plus 84 kg.Hij mocht na een bye in de 1e ronde, direct vol aan de bak tegen Brian Irr . De nr. 11 van de WKF ranking en deelnemer aan de Olympische Spelen. Rob speelde het tactisch goed uit en won met 1-0. Ook de 3e ronde werd gewonnen met 2-0 tegen Costa Rica.In de halve finale was Rob helemaal los en wint de partij met 7-1 tegen de Chileen Salfate.De finale tegen Rodrigo Rojas ging helaas met 0-2 verloren.Niettemin een fantastisch resultaat voor Rob, Curaçao en KTT.

Jordy (-67 kg) had de eerste ronde een bye.In 2e ronde tegen de Braziliaan Figueiroa draaide Jordy een sterke partij maar verloor uiteindelijk nipt met 0-1. De Braziliaan haalde de finale niet, waardoor herkansing geen optie meer was.

10-10-21: Goud voor Dennis Boudewijns in Hoeselt.

Dennis draaide vandaag een aantal sterke partijen tijdens de beker van Hoeselt en wist uiteindelijk goud  te winnen bij de cadetten min cat. Gefeliciteerd!

09-10-21: Drie podiumplaatsen in Herstal.

1e plaats: Brian Timmermans senioren -84 kg.

1e plaats: Issam Najdi senioren +84 kg.

3e plaats: Jordy Timmermans senioren -67 kg.

03-10-21: Brons voor Rob Timmermans op de K1 Premier League in Moskou.

Rob wist zich gisteren te plaatsen voor de halve finale bij de plus 84 kg., via overwinningen op Azerbeidzjan, Slovenië en Kazachstan. De halve finale ging verloren tegen de nr. 1 van de WKF ranking uit Georgië .De strijd om het brons werd uiteindelijk gewonnen van Egypte. Een fantastisch resultaat richting de Pan American Championships in Uruguay.

Brian draaide ook een zeer sterk toernooi en wist zich via winst op Bosnië, Kazachstan (nr. 4 van de WKF ranking) en Egypte te plaatsen voor de halve finale bij de min 84 kg. Deze werd verloren tegen de winnaar van de PL in Cairo. De partij om het brons tegen Azerbeidzjan liep uit op een zenuwslopende 0-0, waarin uiteindelijk Azerbeidzjan er met de winst van door ging op hantei. Net geen podium maar een 5e plaats om trots op zijn.

Issam wist zijn eerste partij niet te winnen tegen Wit-Rusland bij de plus 84 kg, maar kon nog wel herkansen. Helaas zonder succes.

Uiteraard ontzettend trots met de bronzen plak op een Premier League. Een nieuwe mijlpaal voor KTT .

27-06-21: Goud en brons in Salzburg.

Afgelopen weekend vond weer voor de eerste keer sinds de corona crisis de Austrian Open tot 21 jaar plaats. Een traditioneel sterk bezet toernooi, dat door meerdere landen regelmatig wordt gebruikt als meetmoment voor EJK's en WJK's. Uiteraard was KTT ook weer van de partij met 3 deelnemers en Brian deze keer als coach.

Dennis Boudewijns draaide sterk in de klasse U16 min 57 kg en won zijn 1e en 2e partij overtuigend. In de kwartfinale tegen een Duits selectielid weet Dennis net niet zijn voorsprong vast te houden en verliest de partij nipt met 1-2. In de herkansing en Open Klasse geen succes. Toch goed gedraaid op zijn eerste toernooi sinds begin vorig jaar.

Kaine van der Dussen wist vandaag als lichtgewicht te imponeren in de U21 open Klasse. Door een aantal sterke partijen wist hij de halve finale te bereiken die helaas verloren gaat tegen de uiteindelijke winnaar. Een verdiende derde plek .In het "uitstapje" naar de min 67 kg mistte Kaine nog wat ritme en ging de 2e ronde verloren.

Issam Najdi was vandaag weer een stabiele factor voor ons bij de U21 +84 kg en wist overtuigend zijn categorie te winnen. In de open klasse wordt er net verloren (5-5, senshu tegenstander) tegen de latere winnaar.

Uiteindelijk hebben de 3 KTT'rs veel partijen kunnen draaien om na zo'n lange stop weer genoeg wedstrijdritme op te doen, met een mooi resultaat .

19-05-21:

Brian bereikt de kwartfinale op het EK in Kroatië en strandt uiteindelijk tegen de Wereldkampioen.

Vandaag kwam Brian Timmermans (-84 kg) in actie op het E.K. senioren in Porec .

Na de eerste ronde een bye te hebben gehad, werd in de 2e partij gewonnen van België met 1-0.Ook de 3e partij werd met 3-1 winnend afgesloten tegen Noorwegen. In de kwartfinale mocht Brian aantreden tegen de regerend Wereldkampioen Kvesic uit Kroatië. Brian draaide sterk in een zenuwslopende partij die uiteindelijk in 0-0 eindigt. Op scheidsrechtersbeslissing gaat de partij naar Kvesic. Deze verliest de halve finale nipt met 3-2 van Aktas. Dus ook net geen herkansing. Toch een strakke prestatie van de 23 jarige, en een overwegend goed gevoel na een lastige periode.

28-03-21: Eerste plaats voor Brian in Luxemburg .

Afgelopen weekend heeft Brian namens Nederland deelgenomen aan een trainingskamp in Strassen met aansluitend een vriendschappelijk toernooitje met deelnemers uit Luxemburg, Jamaica, Portugal, België en uiteraard Nederland.

Het gehele trainingsweekend vond plaats onder strenge Covid-19 maatregelen en werd georganiseerd door de Luxemburgse Martial Arts Federatie.
In een Round Robin systeem pakte Brian de winst in de -75 kg categorie, met 3 overwinningen, 1 remise en 1 opgave.

15-12-20: Foto's KTT leden.

28-11-20: KBN scheidsrechterscursus!

Eind vorige maand hebben Rob en Tina de KBN cursus tot Vanenscheidsrechter succesvol afgerond. Het begin is er. Gefeliciteerd!

Hopelijk kan het snel toegepast worden in 2021.

13-11-20: Workshop karate bij "Heel Heerlen Beweegt".

Karate Team Timmermans zal op woensdag 18 november een Workshop karate geven tijdens een sportkennismakingsdag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, georganiseerd door "Heel Heerlen Beweegt".

Naast karate worden er nog 4 andere workshops aangeboden: bootcamp, streetdance, volleybal en kickboksen.

12-01-20: Twee Nederlandse titels en 2x zilver in Apeldoorn.

Vandaag werden de Nederlandse kampioenschappen senioren en teams gehouden in Apeldoorn.
Voor het eerst wist ons heren seniorenteam (Rob, Brian, Issam en reserve Jordy) de Nederlandse titel te veroveren.
Ook individueel wist Brian Timmermans de 🇳🇱 Nederlandse titel te pakken bij de heren min 84 kg.
Jordy Timmermans (sr. min 67 kg) en Issam (sr. plus 84 kg) wonnen beiden zilver.
Kaine en Noah vielen deze keer niet in de prijzen.
Dennis Boudewijns deed mee met het cadetten-team van Kenamju. Dit team won het goud.

16-12-19: Vier karateka's geslaagd voor hun Dan-examen.

Vandaag vonden de halfjaarlijkse dan-examens plaats van de karate-do bond Nederland in Harderwijk. Met trots mogen we melden dat onze 4 deelnemers zijn geslaagd.
Uiteraard met speciale dank aan Gerrie van Tilburg, Dimitra Limneos (Shotokan 4e platform) en René Oerlemans (sportkarate).
Kaine van der Dussen fungeerde vandaag als partner voor Dennis bij het sportkarate. Klasse 👊.

Geslaagd:
Shotokan 4e platform:
Jordy Timmermans 2e dan
Brian Timmermans 3e dan
Rob Timmermans 3e dan

Sportkarate:
Dennis Boudewijns: 1e dan

Van harte gefeliciteerd.

23-11-19: Kaine van der Dussen N.K. U21 min 60 kg.

Dit weekend wordt het N.K. karate tot 21 jaar gehouden in Zoetermeer. Voor KTT stonden er 3 deelnemers op de mat.

Kaine van der Dussen wist als net 18 jarige de Nederlandse titel te veroveren bij de U21 min 60 kg 👊🇳🇱.

Dennis Boudewijns draaide weer zijn eerste toernooi na wat blessureleed en tevens in een nieuwe leeftijdscategorie (U16 min 52 kg), maar miste nog ritme/wedstrijdfitheid en kwam uiteindelijk niet door de voorrondes heen.
Noah Najdi zat er vandaag niet lekker in en verloor uiteindelijk bij de U21 min 84 kg.

Dennis en Issam🥉op de K1 Youth League in Mexico.

Afgelopen weekend hebben Issam Najdi, Dennis Boudewijns en Kaine van der Dussen goede zaken gedaan op de K1 Youth League in Monterrey.
Kaine (U18 -55 kg.) beet op zaterdag de spits voor KTT af. Na een bye en een strakke winstpartij werd er nipt verloren met 1-0 van de winnaar van vorig jaar. Deze verliest vervolgens op knullige wijze de halve finale. Geen herkansing. Kaine pakt wel weer punten voor de WKF ranking.
Dennis (U14 -50 kg.) wist overtuigend de kwartfinale te bereiken. Deze ging na een voorsprong van 2-0, net verloren met 2-3.
In de herkansing pakt Dennis alsnog het brons 🥉 met een overtuigende 7-1 overwinning op Mexico.
Lucky Issam (U18 +76 kg.) 🍀 bereikte op geheel eigen wijze de halve finale die werd gewonnen door Rusland. In de partij voor het brons 🥉 gaf Issam niets weg en wint met 1-0. Issam pakt hiermee voor hem zeer belangrijke WKF punten richting de senioren.
Uiteraard willen wij Cuney en Stuart hartelijk bedanken voor de coaching. En niet te vergeten Perry voor het regelmatig coachen van Rob en Brian op de Premier Leagues.

2x🥇en 3×🥈op de Open Nederlandse kampioenschappen tot 21 jaar.

Afgelopen zaterdag en zondag stond het ONJK U21 op het programma in de topsporthal van Almere.
6 van onze wedstrijdkarateka's waren erbij met de volgende resultaten:
🥇Kaine van der Dussen U18 min 55 kg
🥇Issam Najdi U18 min plus 76 kg
🥈Noah Najdi U21 min 84 kg
🥈Jordy Timmermans U21 Open Klasse
🥈Ryan Seelen U10 min 33 kg
🥋Coaches: Rob en Brian.

Kaine en Issam lieten in hun traject richting het WJK een stabiele indruk achter en pakte beiden de winst in hun categorie.
Jordy en Noah hadden het lastiger bij de U21 maar wisten uiteindelijk beiden zilver te winnen.
Ryan, debutant op het ONJK was niet onder de indruk en wist zonder een tegenscore de finale te bereiken. De winst in de finale ging uiteindelijk naar Amsterdam. Een verdiende 2e plaats voor Ryan 👊.
Als laatste Dennis Boudewijns. Dennis vocht zich na een achterstand knap terug tegen Duitsland, maar verloor uiteindelijk met een 1-1 stand op Senshu.

07-09-19: Noah Najdi wint 🥈🥉en de stijlprijs in Roosendaal.

Op de Open West Brabantse kampioenschappen wist Noah op het onderdeel Totaal Karate een 2e plaats te veroveren. Tevens mocht hij de stijlprijs in ontvangst nemen.
In de categorie kumite 18+ bruin/zwart pakte Noah via de herkansing ook nog het brons.

31-08-19: Zes Podiumplaatsen in Basel.

Vandaag was KTT met 4 karateka's actief op de Basel Open Masters in Zwitserland, als voorbereiding op o.a. de Premier League in Japan en de Youth League in Mexico.
Kaine van der Dussen was vandaag on 🔥 en wist zijn eigen categorie op zijn naam te schrijven (U18 min 55 kg) door in de finale te winnen van de Youth League finalist in Cyprus. Ook de U21 min 60 kg werd door de 17 jarige gewonnen.
Brian Timmermans won het goud bij de senioren min 84 kg, Jordy Timmermans brons bij de U21 min 67 kg en Rob brons bij de senioren plus 84 kg en de Open klasse.
Gefeliciteerd met🥇🥇🥇🥉🥉🥉.

15-07-19 Kaine en Issam geselecteerd voor het WJK Karate.

Kaine en Issam zijn door bondscoaches Geoffrey Berens en Virgil Fisser van de Karate-do Bond Nederland geselecteerd voor het wereldkampioenschap karate tot 21 jaar in Santiago de Chili.
Met name hun prestaties op de sterk bezette WKF Youth Leagues hebben de doorslag gegeven.
Kaine zal uitkomen bij de junioren min 55 kg en Issam in de klasse U21 plus 84 kg. Gefeliciteerd!
Uiteraard begint het nu pas. Door het snel bekend maken van de selectie hebben de heren nog ruim 3 maanden om zich optimaal voor te bereiden.
Het WJK wordt gehouden van 23 t/m 27 oktober.

22-06-19 Zilver voor Kaine van der Dussen.

Vandaag 3 deelnemers op de Austrian Junior Open in Salzburg.
Kaine van der Dussen stabiel bij de junioren min 55 kg, en wist uiteindelijk 🥈te winnen. Wederom een mooie prestatie op een meetmoment. 
Issam Najdi had gisteren na een paar weken blessureleed een "Go" van zijn fysio gekregen.
Helaas speelde de blessure toch weer op in zijn eerste partij. Uit voorzorg niet meer de Open Klasse gedraaid, om fit aan de start in Umag te kunnen staan.
Noah Najdi draaide zowel bij U21 min 84 en U21 Open. Uiteindelijk behaalde Noah een 5e plaats in de Open Klasse.

15-06-19: Open Zeeuwse karatekampioenschappen.

Als voorbereiding richting de K1 WKF Youth League in Umag (Kroatië) begin juli, heeft Dennis vandaag meegedaan aan de Open Zeeuwse kampioenschappen 2019.
Dennis wist al zijn partijen zonder tegenscore te winnen en won dan ook zijn categorie. 
Gefeliciteerd!!

02-06-19:  Resultaten Rotterdam Cup.

🥇Kaine van der Dussen U18 min 65 kg.
🥇Brian Timmermans senioren plus 70 kg.
🥈Rob Timmermans senioren plus 70 kg.
🥉Jordy Timmermans senioren min 70 kg.

Gefeliciteerd!!

27-04-19: Kaine van der Dussen zilver in Koblenz.

Op de altijd sterk bezette Krokoyama Cup wist Kaine via de voorrondes en de kruisfinale, de finale te bereiken bij de junioren min 55 kg. 
Bij een eindstand van 0-0 ging de winst uiteindelijk op hantei (2-3) naar zijn opponent.
🥈 Kaine van der Dussen. Gefeliciteerd!
Noah (voorronden) en Issam Najdi (5e plaats) vielen vandaag niet in de prijzen. Next Time!
Koblenz was de laatste voorbereidingswedstrijd voor onze U18 groep richting de K1 Youth League in Limassol.

13-04-19: Resultaten WW Cup Puderbach.

Een gedeelte van onze wedstrijdgroep was vandaag actief in het Duitse Puderbach.
Al onze deelnemers draaiden in verschillende (leeftijds)categorieën. Een mooi moment om e.e.a. uit te proberen. Tevens werden er ook een aantal podiumplaatsen behaald:

🥈Kaine van der Dussen U21 min 60 kg.
🥈Issam Najdi U21 plus 84 kg.
🥈Noah Najdi senioren min 84 kg.
🥈Issam Najdi U18 plus 76 kg.
🥉Jordy Timmermans U21 min 67 kg.
🥉Kaine van der Dussen U18 min 61 kg.
🥉Jordy Timmermans senioren Open Klasse.
🥉Noah Najdi U21 min 84 kg.
En een eervolle vermelding voor Dennis Boudewijns, die een goede vooruitgang liet zien.

 

11-04-19: Trainingsstage Noorwegen.

Brian is deze week te gast bij de Noorse selectie o.l.v. bondscoach Wayne Otto in het Olympisch centrum ten noorden van Oslo.
Een leuke en leerzame ervaring en tevens goede voorbereiding op de aankomende meetmomenten in Rabat en Istanbul. 
Rob is deze week helaas verhinderd.

07-04-19: Zilver en brons op de Amsterdam Open.

In het ochtendprogramma van de Amsterdam Open wisten 2 KTT'rs het podium te halen:

🥈Issam Najdi U18 plus 76 kg.

🥉Jordy Timmermans U21 min 67 kg.

Well done.

17-03-19: Juniorenteam Nederlands kampioen.

Het junioren combinatieteam van Karate Team Timmermans en Team Alken met in de gelederen Issam Najdi, Kaine van der Dussen en Sammy Schippers hebben vandaag op overtuigende wijze de Nederlandse titel weten te veroveren bij de junioren teams.

10-03-19: Mooie resultaten Benelux Open.

Vijf van onze karateka's waren weer op dreef in Amsterdam en vielen allemaal in de prijzen:
🥇Kaine van der Dussen U18 min 55 kg.
🥇Issam Najdi U18 plus 76 kg.
🥇Rob Timmermans senioren plus 84 kg.
🥈Noah Najdi U21 plus 75 kg.
🥉Dennis Boudewijns U14

03-03-19: Vier podiumplaatsen in Neerpelt.

Vandaag stonden Ryan Seelen, Dennis Boudewijns en broers Issam + Noah Najdi op de tatami tijdens het jaarlijkse toernooi Zipangu Pro in het Belgische Neerpelt.
Ryan stond sterk te sparren als kleinste en lichtste bij de pupillen plus cat., en pakte uiteindelijk het brons. Dennis Boudewijns liet weer progressie zien en veroverde een derde plek bij de miniemen plus cat. Ook Issam was goed voor brons bij de junioren (Open klasse).
Noah wist de finale te bereiken bij de senioren Open klasse en werd uiteindelijk 2e.
Klasse heren.

03-02-19: Negen podiumplaatsen in Ninove.

Een nieuw wedstrijddagje, vlak onder de "rook" van Brussel in het Belgische Ninove. 
De Maitoshi Kachi Trophy was een mooi moment voor een aantal KTT'rs om nog e.e.a. uit te proberen. We sloten de dag af met 3x goud, 2x zilver en 4x brons.
 

22-01-19: Extra vuistjes en bandexamen.

Vandaag zijn er nog 6 karateka's geslaagd tijdens het extra halfjaarlijkse vuistjes en bandexamen. Van harte gefeliciteerd.

12-01-19: Rob en Brian Timmermans winnen Rhein Shiai.

Afgelopen zaterdag vond het 7e Rhein Shiai toernooi in de Nuerburgring Arena (D) plaats.
Voor een aantal de laatste voorbereiding voor het EJK en de P.L in Parijs. 
Rob (plus 84 kg) en Brian (min 84 kg) wisten beiden hun categorie te winnen.
Noah Najdi (U21 plus 75 kg) en Jordy Timmermans (U21 min 75 kg) waren beiden goed voor het brons. Dennis en Kaine waren er dichtbij, maar net iets te gretig. Issam helaas de griep. Beterschap!!

18-12-18: Band- & vuistjesexamen Karate Team Timmermans.

Afgelopen dinsdag was het aan onze leden om te laten zien waar ze het afgelopen half jaar hard voor getraind hebben. Het zag er weer strak uit.
Van harte gefeliciteerd aan alle geslaagden.

15-12-18: Rob Timmermans wint de Venice Cup & Brian pakt het brons.

Afgelopen weekend stond het laatste toernooi en meetmoment (U16/U18/U21) van 2018 op het programma. De K1 Youth League en Venice Cup hadden samen een deelnemersveld van meer dan 3000 karateka's. 
Kaine van der Dussen ging voortvarend van start bij U18 min 55kg en won zijn eerste en 2e partij. De 1/8 finale net verlies met 0-1. 
Noah (diskwalificatie) en Issam Najdi lukte het dit weekend niet om hun partij te winnen. Helaas niemand herkansing.
Voor Rob en Brian Timmermans was dit een mooie voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Brian won zijn eerste 3 partijen. In de halve finale tegen de thuisfavoriet. De partij ging verloren. Uiteindelijk brons bij de senioren min 84 kg.
Rob was weer zeer effectief en bereikte de finale bij de senioren plus 84 kg, die werd gewonnen met 3-1 van Italië.

25-11-18: Zilver voor Jordy Timmermans en Issam Najdi op het NK U21.

Afgelopen weekend 5 deelnemers op de tatami bij de Nederlandse kampioenschappen tot 21 jaar.
Issam Najdi wist bij de junioren plus 76 kg de finale te halen die nipt verloren ging met 1-2.
Jordy Timmermans wist bij de U21 min 67 kg via 2 overwinningen (9-6 en 7-1) eveneens de finale te halen. Bij een stand van 3-5 alles op alles en helaas diskwalificatie. Zilver voor Jordy.
Noah Najdi, Kaine van der Dussen en Dennis Boudewijns lukte het afgelopen weekend niet om een podiumplaats te veroveren.

17-11-18: 5x goud, 1x zilver en brons op de Open de Liege.

Als voorbereiding op het aankomende NJK en Venetië, met 8 teamleden gestart op de Open de Liége in het Belgische Herstal.
De achtjarige Ryan Seelen draaide sterk maar verloor de 2e ronde op het laatste moment. Omdat zijn tegenstander bij een 6-0 voorsprong werd gediskwalificeerd in de halve finale, helaas geen herkansing. Dennis Boudewijns verliest zijn partij nipt met 0-1 bij 12/13 jaar. Herkansing zat er niet in deze keer.
Kaine van der Dussen kon nog een aantal dingen uitproberen en wist tevens het goud te pakken bij de junioren min 55 kg.
Voor Issam en Noah Najdi was het van belang om weer het juiste gevoel terug te krijgen. Dat lukte aardig met een eerste plaats voor Issam bij de junioren +76 kg en zilver plus brons (U21 en sr min 84 kg) voor Noah. Verder was er nog goud voor broers Jordy (U21 -67 kg), Brian (sr. - 84 kg) en Rob (sr. +84 kg) Timmermans.
Altijd leuk is de 2e plaats in het algemeen medailleklassement op het onderdeel kumite met meer dan 100 deelnemende clubs.

27-10-18: 3 podiumplaatsen op de ONJK.

Afgelopen weekend waren 5 KTT'ers actief op het ONJK in de topsporthal van Almere.
Broers Noah en Issam Najdi zaten er gisteren niet echt lekker in en konden hun partijen dan ook niet in winst omzetten.
Jordy Timmermans mocht starten in een sterk bezette categorie (U21 min 67 kg), en wist hierin het brons te veroveren.
Kaine van der Dussen draaide sterk en pakte het zilver bij U18 min 55 kg met een paar mooie scores.
Dennis Boudewijns kon vandaag vol aan de bak bij U14 min 55 kg en wist via de herkansing overtuigend een bronzen plak aan zijn prijzenkast toe te voegen.

08-09-18: DENNIS BOUDEWIJNS 3 PODIUMPLAATSEN IN BOUSE (D).

Vandaag waren Dennis en zijn pa (Henri) naar Duitsland vertrokken voor het "27. Bouser Bambini Karate Turnier".
Een mooi opstaptoernooi, waar het mogelijk was om meerdere cat. te draaien in kleinere poules.
In zijn eigen categorie (U14 min 50 kg.) won Dennis goud. In een hogere gewichtsklasse werd zilver veroverd, en het gelegenheidsteam bestaande uit Dennis, Alex en Lucca van het Duitse Tv.St Wendel veroverde ook een 1e plaats bij U14 teams.
Gefeliciteerd!!

26-08-18: HAYASHI TRAININGSKAMP IN ROTTERDAM.

Afgelopen weekend vond voor de eerste keer het Hayashi trainingskamp voor senioren plaats met als gasttrainer Anton Nikulin, bondscoach van Oekraïne. Jordy, Brian, Noah en Rob waren van de partij. Een leerzaam en goed verzorgd weekend, met dank aan Hayashi Nederland, Adriaan Spee en Unity 99.

Verder waren Issam en Kaine vandaag actief op de Nationale selectietraining in Leusden.

08-07-18: Brian Timmermans wint de K1 WKF U21 Cup in Umag.

Na een zwaar trainingskamp van 3 dagen mochten Jordy Timmermans, Noah Najdi en Brian Timmermans een dag later met "volle" benen aan de bak bij de WKF U21 Cup in Kroatië.
Jordy won zijn eerste partij bij min 60 kg, maar verloor de 2e tegen de uiteindelijke winnaar.
In de herkansing niet verder dan de 9e plaats.
Noah kon helaas zijn partij bij min 84 kg niet naar zich toe trekken en liep uiteindelijk tegen diskwalificatie aan. 
Brian, ook bij min 84 kg wist door de voorrondes heen te komen en won uiteindelijk ook de finale, waarmee hij voor de derde keer Umag op zijn naam schrijft.

Kaine wist zich afgelopen zaterdag tijdens het O.K.T. op dag 2 enigszins te revancheren van dag 1, maar was het helaas niet genoeg voor de Y.O.G..

UPDATE K1 Y.L. UMAG: KAINE KWARTFINALE.
Vandaag was Kaine van der Dussen weer actief in Umag. Tijdens de K1 WKF Youth League wist hij knap door te dringen tot de kwartfinale bij de junioren min 55 kg., die jammer genoeg in de laatste 10 seconden verloren ging tegen Saoedi- Arabië in een alles of niets poging.

Issam Najdi verliest in de 2e ronde van Rusland bij de junioren plus 76 kg. De Rus haalt de halve finale maar deze gaat verloren, waardoor herkansing net niet wordt gehaald.

01-07-18: Dennis Boudewijns wint de Waterland Open.

Vandaag wist Dennis Boudewijns via 3 sterke winstpartijen (7-0, 7-2 en 2-0) een eerste plek te veroveren op de Waterland Open in Purmerend.
Gefeliciteerd met dit mooie resultaat!!

27-06-18: Vijf Karateka's naar Umag (Kroatië).

Vanaf a.s. vrijdag zal een deel van onze wedstrijdgroep 10 dagen lang actief zijn op het sterk bezette internationale karate-event tot 21 jaar van de World Karate Federation in Umag.
Op vrijdag en/of zaterdag zal Kaine van der Dussen namens Nederland voor een Olympische ticket strijden bij de junioren -61 kg. De Youth Olympic Games voor junioren zullen later dit jaar in Argentinië plaatsvinden.

Op maandag, dinsdag en woensdag zal er op het WKF trainingskamp 2x per dag getraind worden o.l.v. (voormalige) wereldtoppers. Deelnemers namens KTT zijn Issam Najdi, Brian Timmermans, Kaine van der Dussen, Jordy Timmermans en Noah Najdi.

Donderdag staat de U21 CUP op het programma. Onze deelnemers zijn Brian (-84 kg), Noah (-84 kg) en Jordy (-60 kg).

In het laatste weekend mogen onze 2 junioren nog een keer vol aan de bak tijdens de K1 Youth League. Op zaterdag Kaine (-55 kg) en op zondag Issam (+76 kg).

26-06-18: Vuistjes en Bandexamens.

Afgelopen dinsdag was het weer tijd voor de halfjaarlijkse examens bij Karate Team Timmermans. Alle geslaagden van harte gefeliciteerd.
Voor wie het examen net iets te vroeg kwam, krijgen in september nog een mogelijkheid.

22-06-18: Eerste editie KTT Clubkampioenschappen.

Afgelopen donderdag stonden voor de 1e keer de KTT clubkampioenschappen op het programma.
Wij willen bij deze nogmaals de sporters, scheidsrechters, vrijwilligers en ouders/verzorgers bedanken voor een geslaagde avond.

De resultaten:

1e plaats: Jenna, Issam, Liv, Michelle, Zoë, Alexia, Ryan, Kaoutar, Brandon, Badr, Dennis en Abdullah.

2e plaats: Naomi, Sahel, Noah, Tammy, Bruce, Cody, Melina, Johnny, Tabbasum, Minh Dang, Jari, Rahmana en Jayden.

3e plaats: Amra, Netty, Tina, Bruce, Anneke, Fleur, Kynan, Mylla, Celine, Rai, Dean, Amber, Hoang Gia, Ayoub, Milan en Gijs.

28-04-18: 2x goud en 1x brons op de Luxemburg Open.

Afgelopen zaterdag stonden 5 van onze wedstrijdkarateka's op de mat in het Luxemburgse Differdange. Rob Timmermans won zowel bij de zwaargewichten als in de Open klasse de titel. Kaine van der Dussen draaide sterk, mistte op een haar na de finale bij de junioren min 55 kg maar pakte uiteindelijk het brons. Dennis Boudewijns, Issam Najdi en Noah Najdi lieten goede dingen zien, maar kwamen deze keer net iets te kort voor een podiumplaats.

22-04-18: DENNIS BOUDEWIJNS ZILVER IN APELDOORN.

Als laatste van de 4 KTT'rs die dit weekend in actie kwamen wist Dennis Boudewijns zijn stijgende lijn van vorige week vast te houden en haalde via 3 winstpartijen de finale op de Smaal Cup in de cat. 12/13 jaar min 48 kg.
Deze finale kon Dennis niet in winst omzetten maar pakte wel een verdiende 2e plek.

21-04-18: 5 PODIUMPLAATSEN BIJ DE CZECH OPEN.

Gisteren 3 deelnemers in Usti Nad Labem bij de Czech Open, meetmoment voor U21.
Voor Brian Timmermans een laatste "testcase" richting het EK senioren. Brian wist zowel zijn eigen klasse te winnen (senioren min 84 kg) en de senioren Open Klasse.
Noah Najdi pakte het zilver bij de senioren min 84 kg en het brons bij U21 min 78 kg.
Jordy Timmermans wist het zilver te winnen bij de senioren min 60 kg.

15-04-18: Dennis Boudewijns & Kaine van der Dussen zilver in Neerpelt.

Vandaag 2 KTT'rs aan de start bij een nieuwe editie van het Belgische karatetoernooi Zipangu Pro.
Dennis mocht vol aan de bak als 1 van de lichtste in de plus categorie jongens 12/13 jaar. Dennis deinsde niet terug en wist zich op overtuigende wijze te plaatsen voor de finale. Deze ging maar nipt verloren wat resulteerde in een verdiende zilveren plak. Dennis pakte hiermee tevens zijn eerste podiumplaats over de grens.
Ook Kaine van der Dussen mocht er weer flink voor gaan als lichtgewicht bij de junioren Open klasse. Via een round Robin wist ook Kaine zilver te winnen. 
Gefeliciteerd!!

Met dank aan Hayashi Nederland, Reuvers sport en onze coaches/begeleiders Frank, Henri, Kaine en Netty.

10-04-18: Brian en Rob geselecteerd voor het E.K. senioren in Novi-Sad.

Brian en Rob Timmermans zijn door bondscoach Stuart Kemp geselecteerd om namens de Karate-Do Bond Nederland uit te komen op het EK senioren in Novi Sad.
Brian zal zowel individueel (min 84 kg.) als met het team draaien.
Rob zal Nederland alleen in teamverband vertegenwoordigen.
Het EK wordt gehouden van 10 t/m 13 mei in het Servische Novi Sad.

08-04-18: 5e plaats Brian K1 Premier League Rabat.

BRONZEN FINALE VOOR BRIAN IN RABAT!!
Brian wist in de categorie min. 84 kg achtereenvolgens te winnen van Kameroen, Frankrijk en Frankrijk. In de halve finale gaf Brian alles maar verloor uiteindelijk nipt met 0-1 van Egypte (finalist Dutch Open).
De partij voor het brons zal morgen plaatsvinden.
Rob wint de eerste partij, maar verliest de 2e partij op hantei bij plus 84 kg. Helaas geen herkansing voor Rob.

UPDATE: Brian is er vandaag niet in geslaagd om het brons te winnen. De Kroaat komt met 1-0 op voorsprong in een actie waarin Brian ook een scorende aanval maakt maar helaas niet gehonoreerd wordt en er ook geen mogelijkheid was voor een videoreview. Na een bijna score met een dubbele Mawashi voor Brian, scoort Kroatië alsnog waarbij zijn heup (lichte blessure van zaterdag) geraakt wordt en niet meer in staat was om de partij naar zich toe te trekken.
Toch een goed resultaat en een mooie boost voor de rest van het seizoen.
Met deze 5e plaats is een plaats bij de beste 50 karateka's min 84 kg op de WKF Ranking ook gehaald (per 1 mei).
Uiteraard ook dank aan Junior Lefevre en Per Geresse voor het coachen van Brian en Rob in de voorrondes.

07-04-18: Zilver en Brons in Koblenz.

Vandaag 4 deelnemers op de Krokoyama Cup.
in het Duitse Koblenz. Meetmoment voor U16 en U18 richting het EJK in Denemarken.
Issam en Noah Najdi kwamen beiden uit bij de junioren plus 76 kg. Noah won 3 partijen maar dit was uiteindelijk niet genoeg voor een podiumplaats. Issam wist wel het brons te veroveren via 3 winstpartijen. Kaine van der Dussen draaide wederom sterk bij de junioren min 55 kg en pakt het zilver.
Voor Jordy was dit een voorbereiding bij U21 min 60 kg richting Tjechië en viel deze keer niet in de prijzen.
Wederom een mooie prestatie van onze KTT'rs

01-04-18: Kaine van der Dussen wint de Amsterdam Open.

Vandaag 2 KTT deelnemers op de tatami in de hoofdstad bij de 2nd Amsterdam Open.
Kaine wist via een paar sterke partijen de winst te pakken bij de junioren min 55 kg. Gefeliciteerd!!
Dennis Boudewijns kwam in actie bij 12/13 jaar min 50 kg. Dennis ging er vol voor maar verloor de 2e ronde nipt met 1-2 en had helaas geen herkansing. Next Time.

25-03-18: Brons voor Kaine en Noah bij Open de Jeunes D'Orleans.

Gisteren wisten Kaine (junioren min 55 kg) en Noah Najdi (junioren plus 76 kg) een podiumplaats te veroveren op de 11e Open Jeunes D'Orleans. Het eerste meetmoment richting het EJK 2019 in Denemarken. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Issam Najdii viel deze keer niet in de prijzen.
Met dank aan Hayashi nederland, Reuvers Sport en Irsa Solutions, en uiteraard onze coaches/begeleiders Rob TimmermansNetty Zinken (Frank) en Tina Najdi-hijdendaal.

11-02-18: Maitoshi Kachi Trophy in Ninove.

Goud en 2x brons bij de Maitoshi Kachi Trophy in Ninove.

04-02-18: Pepper Cup Zwolle.

Goud, zilver en brons in Zwolle voor resp. Kaine, Jordy en Issam.

19-01-18: N.K. senioren en teams.

Brian Nederlands kampioen senioren -84 kg.

Rob zilver bij de + 84 kg.

19-01-18: Band en vuistjesexamen.

Vandaag vonden weer de halfjaarlijkse examens plaats. Gefeliciteerd iedereen.


2017

26-11-17

1 Goud, 4x Zilver en 2x Brons op N.K. karate U21.

 

Uitslagen


05-11-17

Rob Timmermans wint de Belgian Open in Leuven.

 

Uitslagen


15-10-17

Kaine van der Dussen brons U16 -52 kg Coupe de Kayl (Lux.)

 

Uitslagen


08-10-17

Rob Timmermans 3e plaats + 84 kg, Karate 1 Serie A Salzburg.

 

Uitslagen


01-10-17

Issam brons >>> Open Elhatri kumite in Eindhoven.

 

Uitslagen


30-09-17

Naskha Kuhnen brons Euro Grand Prix Pilsen U21 -60 kg.

 

Uitslagen


28-09-17

Celine, Alexia, Melina, Ryan, Brandon en Bianca geslaagd voor een gele band. Soufiane geslaagd voor zijn vuistjes-examen. Gefeliciteerd!!


24-09-17

Rob Timmermans 7e plaats tijdens de Istanbul Open!!


17-09-17

Goud en 2x Brons >>> Lion Cup Strassen (L).

 

Uitslagen


03-09-17

Brons voor Noah Najdi bij de Smaal Cup in Apeldoorn.

 

Uitslagen


02-07-17

Goud voor Brian op de K1 Youth Cup in Umag (Kr.).

 

Uitslagen


24-06-17

Austrian Junior Open: 2x Goud en 1x Brons.

 

Uitslagen


18-06-17

Kaine v.d. Dussen 3e bij de Ruhr Games.

 

Uitslagen


15-06-17

Vandaag hebben een aantal leden van onze jeugd- en seniorengroep een succesvol examen afgelegd. Gefeliciteerd iedereen.


28-05-17

Rotterdam Cup: 2x goud en 5x zilver.

 

Uitslagen


21-05-17

Brian en Kaine geslaagd voor 1e dan Sportkarate.

 

Verslag


16-05-17

Kaine van der Dussen opgenomen in NL selectie U18/U21.

Gefeliciteerd Kaine!!


14-05-17

Jeugdleden actief in Luik. 

 

Verslag


13-05-17

4X GOUD, 2X ZILVER EN BRONS OP DE OPEN WEST-BRABANTSE KARATEKAMPIOENSCHAPPEN.

Verslag / Uitslagen


13-04-17

Vandaag vond de eerste kata-(wedstrijd)training voor de "shotokankids" plaats. De jonge karateka's pakte de aanwijzigingen van o.a. kata-talent Maureen Breuer goed op.


12-04-17

Brian Timmermans is geselecteerd voor het Nederlands herenteam.
Het Europees kampioenschap voor senioren zal plaatsvinden van 4 t/m 7 mei in het Turkse Kocaeli.


09-04-17

Brons voor Ryan Seelen en een 4e plaats voor Celine Schrijen op Elhatri Mini Toernooi in Eindhoven.

Uitslagen


08-04-17

Brons voor Issam Najdi, Jordy Timmermans en Michelle Mertens bij de Luxemburg Open.

Uitslagen


07-04-17

Brian nam afgelopen vrijdag deel aan de interland Duitsland - Nederland.

Helaas verloor Nederland nipt met 4-5.


30-03-17

Vandaag zijn Brian, Rob en Michelle gehuldigd door de Heerlense wethouder Martin de Beer, voor het winnen van de Nederlandse titel U21 vorig jaar november. Gefeliciteerd alledrie.


25-03-17

6x goud en 3x zilver en winnaar medailleklassement op de WW-Cup in Puderbach(D).

Uitslagen / Setonline 


14-03-17
Vandaag en vorige week dinsdag hebben Rob en Brian karatelessen mogen verzorgen aan groep 3 t/m 8 van bassischool de Wegwijzer in Heerlen. Een leuke ervaring om les te mogen geven aan in het totaal 160 leerlingen, die met veel plezier hun eerste karatebewegingen op de tatami lieten zien.


12-03-17

3 podiumplaatsen bij Zipangu Pro in Neerpelt (B).

 Uitslagen


04-03-17

Goud, zilver en brons op het N.K. karate voor senioren.

 Verslag / Uitslagen / Setonline


15-02-17

Vandaag is Brian naar Bulgarije vertrokken voor het EK karate.
Brian zal aankomende zondag rond 11:45 uur starten in de categorie U21 min 84 kg.

Verslag / Setonline


12-02-17

Onze wedstrijdgroep succesvol in Ninove (B).

1x goud, 2x zilver en 2x brons.

 Verslag / Uitslagen


02-02-17

Reuvers gaat onze karateka's begeleiden.

 

Lees verder


31-01-17

13 gelaagden bij Kyu- en vuistjesexamen.

 

 Verslag 


28-01-17

Kaine pakt een derde plaats op het Rhein Shiai toernooi.

 

Verslag / Uitslagen


25-01-17

KO Karate nieuwe kledingsponsor van onze wedstrijdgroep.

 

Verslag


14-01-17

Brian wint de 26th Grand Prix Croatia in Samobor.

  

Verslag / Uitslagen 


14-01-17

Brons voor Kaine van der Dussen in Luxemburg.

 

Verslag / Uitslagen / Setonline

2016

 17-12-16

 Zilver voor Broers Noah en Issam Najdi.

 Kaine van der Dussen pakt het brons.

 Verslag / Uitslagen / Setonline


26-11-16

Michelle Mertens, Brian Timmermans en Rob Timmermans Nederlands kampioen. Kaine van der Dussen en Issam Najdi zilver.

Verslag / Uitslagen / Setonline / Pers


24-11-16

Brian geselecteerd door bondscoaches Geoffrey Berens en Papie Smeins voor het Europees kampioenschap U21 in Sofia (B).

Verslag / Pers / Setonline

 


19-11-16.

Noah Najdi wint goud in Duren.

Issam Najdi en Kaine van der Dussen zilver.

Verslag / UitslagenSetonline


13-11-17

Goud en brons voor resp. Rob en Brian Timmermans bij de sr. +75 kg.

 

Verslag / UitslagenSetonline


 28-10-016: 2x zilver voor Kaine van der Dussen.


2x zilver en 2x brons bij de Open de Liege.

24-09-16: Vandaag wisten 3 karateka's het podium te halen in Luik.
Maureen won brons op het onderdeel kata en zilver bij de junioren min 59 kg.
Kaine won brons bij de cadetten min 52 kg en Issam zilver bij de cadetten min 63 kg.


3 finales in Berlijn.

17-09-16: Afgelopen zaterdag vond de sterk bezette Banzai Cup plaats in de Berlijnse wijk Charlottenburg.
Dit toernooi dient als meetmoment voor het aankomende EJK in Bulgarije.
Jordy Timmermans kon helaas niet starten en zal voorlopig rust moeten nemen. Beterschap Jordy en een voorspoedig herstel.
Maureen Breuer begon bij kata net als vorige week in de 1e ronde tegen de uiteindelijke finaliste en mocht dus herkansen. Doordat haar poule bij de junioren -59 kg. inmiddels ook was begonnen maakte Maureen een fout in haar kata en verliest met minimaal verschil. Bij het sparren geen tijd meer om er lekker in te komen en verliest de 1e ronde. Jammer dat de poules zo dicht bij elkaar ingeroosterd stonden.
Rob Timmermans draaide goed bij U21 plus 84 kg. en haalde de finale. Deze wordt met minimaal verschil verloren. Bij de senioren +84 kg. verlies op hantei in de 2e ronde en geen herkansing.
Ook Brian stond na 3 winstpartijen in de finale bij U21 min 84 kg. Ook deze partij ging op hantei (2-3) naar zijn tegenstander.
Bij de senioren -84 kg kwam de net 19 jarige goed in zijn ritme en wist ook hier na 4 winstpartijen de finale te halen. Deze ging helaas verloren.
Noah Najdi wist ondanks zijn geringe internationale ervaring goed partij te bieden won de 1e ronde, maar kwam uiteindelijk iets te kort bij de junioren min 68 kg. In de Open Klasse geen succes.
Broer Issam kwam goed mee bij de cadetten -63 kg. maar verloor bij een 1-1 stand op hantei. Kaine v.d. Dussen verloor nipt met 0-1 en had de pech dat deze Duitser de halve finale niet winnend kon afsluiten en dus geen herkansing bij de cadetten -52 kg. De verschillen waren wederom niet groot en de details worden steeds belangrijker op dit soort toptoernooien.


10-09-2016: BRONS IN LUXEMBURG!!!
Afgelopen zaterdag vond de Lion Cup in Strassen plaats. Voor de U16 en U18 een meetmoment en voor de U21 een laatste test voor de Banzai Cup en de PL in Hamburg.
Bij de cadetten (min 52 kg) had Kaine een lastige loting en verloor van de latere finalist. De eerste herkansing ging overtuigend naar Kaine, de 2e herkansing ging op hantei verloren.Issam (min 63 kg) mocht direct vol aan de bak tegen de nr. 5 van het laatste EJK. Hij hield lang stand maar moest de overwinning toch aan de Belg laten. In de herkansing helaas geen succes voor Issam. Bij de junioren verloor Maureen (nog niet helemaal hersteld) op het onderdeel kata van de latere winnares uit Zweden. In de herkansing verloor Maureen met 2-3 van Luxemburg. Bij kumite (min 59 kg) verliest Maureen nipt met 0-1 en in de herkansing met 2-3. Jordy (min 61 kg) was niet 100% fit maar wilde toch draaien Hij verloor van de Zwitser en had geen herkansing. Voor Noah N. (min 68 kg) was het zijn eerste wedstrijd sinds een aantal maanden. De 1e eerste ronde was tegen een Deens selectielid en hij verloor uiteindelijk met 0-2 en had geen herkansing. Voor Brian (min 84 kg) was het vooral uitproberen voor de komende meetmomenten bij de senioren en de U21. Hij won uiteindelijk een bronzen plak.
Rob kon helaas zijn titel bij de senioren en de U21 niet verdedigen i.v.m. zijn opleiding.
De Lion Cup staat bekend als een zwaar toernooi met deelnemers van verschillende nationale teams en is ook een goede voorbereiding voor de Banzai Cup in Berlijn aankomend weekend.


27-08-16: GOUD EN ZILVER IN DENEMARKEN!!!
Afgelopen weekend met 3 karateka's naar Aalborg voor het sportskarate trainingskamp en toernooi. Een sterke bezetting met selectieleden van diverse Europese landen.
Jordy wist na 3 partijen als poulewinnaar de halve finale te bereiken bij U18 min 61/68 kg. Deze ging nipt verloren.
Brian en Rob kwamen in actie bij de senioren min 84/ plus 84 kg. Beiden werden winnaar in hun eigen poule en wonnen ook overtuigend de halve finale. I.v.m. een lichte blessure heeft Rob de finale niet meer gedraaid. Goud voor Brian en zilver voor Rob.


04-07-16: OWEN, FARYNE EN BRUCE GESLAAGD..
Sinds de eerste les van K.T.T. (begin februari van dit jaar) is de opstartgroep fanatiek begonnen aan de kata en kihon trainingen. Voor een paar leden was afgelopen week het bandexamen. Hun inzet van de afgelopen maanden werd omgezet in een succesvol examen. Owen geslaagd voor de 6e kyu (oranje band). Faryne en Bruce slaagden voor de 7e kyu (gele band). Gefeliciteerd!!.


03-07-16: 9th WKF Training Camp & Karate1 Youth Cup

Brons voor Brian Timmermans in de cat. U21 min 84 kg in Umag (Kroatië).


27-06-16: 2X GOUD EN 1X BRONS IN SALZBURG!!!
Op de Austrian Junior Open wist Rob de Open Klasse U21 te winnen. Tevens pakte hij het brons in de cat. U21 plus 84 kg. Ook was er goud voor het U21 Team bestaande uit Rob, Brian en Robbe van Deurne van Samoerai Leuven.
Voor de andere deelnemers (Maureen,Kaine en Jordy) was het soms letterlijk net niet. Volgende keer gaat het zeker jullie kant op.


19-06-16: VIJF PODIUMPLAATSEN OP DE OPEN WEST-BRABANTSE.
Met een kleine groep van 6 karateka's maar liefst 5x in de prijzen. Zilver voor Maureen op het onderdeel kata bij de junioren. Bij het sparren zilver voor Jordy bij de junioren -70 kg, Maureen bij de junioren en Bruce bij de senioren plus 70 kg alle banden.
Zeker voor Bruce een leuke opsteker aangezien hij pas 4 maanden actief is en in het bezit van de witte band.


29-05-16: VIJF FINALEPLAATSEN OP DE ROTTERDAM CUP.

In het ochtendprogramma wist Maureen een fantastische eerste plek te veroveren bij de dames junioren kata. Dit toernooi is een meetmoment voor de cadetten en junioren kata voor het aankomende EJK. Kaine won het zilver bij de cadetten min 53 kg en Issam deed hetzelfde bij de cadetten min 64 kg. Jordy won goud bij de junioren min 67 kg en Rob eindigde het toernooi ook met goud bij de senioren plus 75 kg.


28-05-16: KATA STAGE APELDOORN

Op zaterdag 28 mei hebben Maureen, Rob en Brian meegedaan aan een trainingsstage o.l.v. Dimitra Limneos bij Karate-Do van Elburg in Apeldoorn. Centraal stond de kata "Gojushiho Dai".


21-05-16: ZILVER EN BRONS OP HET OPEN ZEEUWS KAMPIOENSCHAP.

In het Zeeuwse Axel wist Maureen bij de dames senioren kata het zilveren te veroveren en Mitchell het brons bij het kumite in de open klasse bij de junioren.


 

 

 

 

 

 

 

15-05-16: BRONS VOOR MAUREEN OP DE INTERNATIONAL 3 BORDERS OPEN.

In het Belgische Kelmis wist Maureen afgelopen zondag het brons te veroveren bij de meisjes 15-17 jaar. Een mooie opsteker voor Maureen, die langzaam maar zeker in haar wedstrijdritme begint te komen.

 


23-04-16: 3X GOUD EN 1X ZILVER BIJ DE LUXEMBURG OPEN.
Maureen mocht al vroeg in de ochtend als eerste starten bij de junioren op het onderdeel kata. Maureen (16 jaar geworden vorige maand), liep een technisch goed uitgevoerde Jion, maar kwam uiteindelijk net te kort en verloor met 2-3 tegen Italië. Door een balansverstoring van de Italiaanse in de volgende ronde zat er geen herkansing in.
Na een "intermezzo" van 7 uurtjes mochten Rob en Brian aan de gang bij de senioren. Rob wist de plus 80 kg. op zijn naam te schrijven en Brian pakte de winst bij de min 80 kg. Issam had een zware loting bij de cadetten min 57 kg. In de eerste ronde tegen een Duitser weet Issam knap stand te houden maar verliest de partij uiteindelijk op hantei. De Duitser verliest van de uiteindelijke winnaar, waardoor Issam geen herkansing had. Jordy kwam vandaag niet lekker in zijn ritme bij de junioren min 61 kg., maar won wel de eerste ronde. De tweede ronde ging nipt met 0-1 verloren. Maureen (junioren min 59 kg.) wist in haar eerste kumite partij op een groter toernooi op voorsprong te komen maar kon dit nog niet vasthouden. Wel goed en met plezier gedraaid. Als laatste mochten Rob en Brian nog aantreden in de open klasse bij de senioren. De 2 broers wisten beiden de finale te bereiken. Rob trok deze keer aan het langste eind. Goud en zilver.
Lange maar leerzame dag en toch nog even lekker over the top: BAM ---> met een kleine groep gedeeld 3e in het overall medaille klassement.

 

18-04-16:  Zevende plaats voor Brian op de Premier League in Salzburg.
Direct vol aan de bak in de eerste ronde tegen de Japanner Araga, de huidige nummer 1 min 84 kg van de WKF ranking. Brian wist goed partij te bieden maar kwam toch 0-1 achter. In de laatste 5 seconden probeerde hij er nog voor te gaan maar kreeg een score tegen. De Japanner haalt de finale dus herkansen. Brian gaf alles en wist achtereenvolgens van Macedonië en Zweden te winnen. In de volgende partij stond hij tegen de winnaar van vorig jaar uit Kroatië. De partij ging tot aan het einde gelijk op. In de laatste seconde starten ze beiden gelijk en gaan er 2 vlaggen helaas naar zijn tegenstander waardoor de partij om het brons niet gehaald wordt. Een 7e plaats als eindresultaat. Weer een goede stap gemaakt als 18 jarige.
Rob kwam een dag later in actie bij plus 84 kg. Hij kwam in de eerste ronde tegen Servië niet in zijn ritme en verloor met 0-2. De Serviër verliest de kwartfinale op vlaggen. Geen herkansing voor Rob.


14-04-16: DEMONSTRATIE U.M. SPORTS.

Afgelopen dinsdag hebben Rob en Brian een demonstratie gegeven bij de opening van U.M. sports. Dit is het nieuwe sportcomplex van Maastricht University waar beiden studeren.
In juli van dit jaar mogen de 2 broers de Maastrichtse universiteit vertegenwoordigen bij de European University Games in Zagreb. Aan dit evenement doen rond de 8000 studenten uit heel Europa mee. Karate staat van 11 t/m 14 juli op het programma en zal volgens het WKF reglement plaatsvinden.


11-04-16: Brons voor Rob in Harderwijk.

Op het NK Senioren in Harderwijk won Rob brons in de categorie +84kg.


02-04-16: 3 Podiumplaatsen op de Krokoyama Cup in Koblenz.
Jordy draaide weer een ijzersterk toernooi bij U18 min 61 kg. Hij kwam goed door de voorrondes heen en wist zelfs de halve finale voortijdig met 8-0 te beslissen. In de finale werd er met 1-3 verloren van een Marokkaans selectielid. Met zijn tweede plaats pakt Jordy belangrijke punten voor het EJK 2017 in Bulgarije. Voor Rob en Brian was dit toernooi een voorbereiding op de PL in Salzburg medio april. Beiden werden derde bij resp. U21 plus 84 en min 84 kg.


19-03-16: Zilver en brons voor K.T.T. in Duitsland.

Zaterdag met 3 karateka's richting Puderbach (D) voor de jaarlijkse W.W. Cup. Issam en Noah N. draaide mee in 2 cat. om zoveel mogelijk ervaring op te doen. De 2 broers konden verschillende partijen draaien waar uiteindelijk Issam nog het dichtst bij een prijs kwam. Bij U18 - 55 kg. werd net verloren met  2-3 op hantei. Jordy mocht in de ochtend nog een bronzen medaille in ontvangst nemen voor deelname bij kata U18. Op het onderdeel kumite werd met een paar ijzersterke partijen zilver gewonnen bij U18 -68 kg.

Zondag naar Rotterdam voor de Lotto Dutch Open. Brian had een lastige loting bij de min 84 kg. Tegen Oekraïne neemt Brian met nog 30 seconden op de klok de voorsprong, maar krijgt vlak voor tijd een mawashi tegen. Uiteindelijk wordt er net verloren met 2-3. De Oekraïner verliest op vlaggen van de vice-Europees kampioen. Geen herkansing. Bij Rob was het vandaag een aantal keer net geen score, waardoor hij de partij in de plus cat. niet winnend kon afsluiten. Herkansing zat er helaas niet in. Weer een aantal punten om hard aan te werken om de volgende stap te kunnen maken.


13-03-16: 5 podiumplaatsen in Neerpelt (B).

Vandaag hebben we met 6 karateka's meegedaan aan het jaarlijkse karatetoernooi Zipangu Pro in Neerpelt. Noah de F. mocht als eerste van start en wist met afwisselende technieken een mooie derde plaats te veroveren bij 12/13 jaar - cat. Issam draaide een ontzettend sterk toernooi bij 14/15 jaar -cat. en wist met goed getimede aanvallen de finale te bereiken. Issam zette zijn tegenstander de hele finale goed onder druk en won uiteindelijk op scheidsrechterbeslissing met 5-0. Noah N. had een zware eerste ronde bij 14/15 jaar + cat. en kon dit niet in winst omzetten. In de herkansing zette Noah zijn tegenstander bij vlagen goed onder druk, waar deze karateka geen antwoord op had. Helaas kon hij dit nu nog niet vasthouden waardoor de partij dan ook maar net met 5-6 verloren ging. Jammer Noah. Volgende keer is de winst voor jou. Verder was er nog goud, zilver en brons voor resp, Brian, Rob en Jordy. Maureen Breuer lag helaas met de griep thuis op bed. Beterschap.
Mooi om te zien dat onze deelnemers in zeer korte tijd met overtuiging en plezier op de tatami stonden, en mee konden strijden om de prijzen


05-03-16: Goud, 2x zilver en brons op het NK Shotokan stijltoernooi in Hoogvliet.

Op het onderdeel kata mocht Maureen beginnen bij de meisjes onder 16 jaar. Na 2 strak gelopen kata's (Heian Nidan en Jion) wist Maureen zich als 2e beste te plaatsen voor de finale. In de finaleronde (Gojushiho Sho) kwam ze net 0,2 punt te kort voor een podiumplaats en eindigde knap als vierde. Jordy (onder 18 jaar) wist de eerste ronde (Heian Godan) nog verrassend als 2e af te sluiten maar kwam uiteindelijk in de volgende ronde (Bassai Dai) te kort voor een finaleplaats. Noah de F. lukte het met de Heian Shodan en Neian Nidan een finaleplaats te veroveren bij de jongens onder 14 jaar maar viel net niet in de prijzen met de Heian Godan.
Bij het sparren mocht Michelle beginnen bij de dames senioren. Dit was haar eerste karatewedstrijd ooit, en wist zelfs op voorsprong te komen. Haar tegenstandster vocht zich terug en won uiteindelijk.
Maureen vocht sterk bij de meisjes onder 16 jaar maar een aantal beslissingen vielen niet in haar voordeel uit waardoor ze niet verder kwam.
Mitchell kwam uit bij de junioren. Hij had een zware loting en verloor de eerste ronde. In herkansing herpakte Mitchell zich sterk maar kwam net iets te kort (0-1).  Issam en Noah kwamen uit bij de cadetten (Issam -, Noah + cat.) De broers hadden beiden een lastige eerste ronde. Ze verloren van de latere winnaars en mochten dus herkansen. Daarin haalden ze beiden de partij om het brons.Het lukte net niet maar toch goed gedraaid.
Owen begon voortvarend bij de jongens onder 12 jaar min cat. en won zijn eerste partij met 3-0. De volgende partij ging verloren. In de herkansing mocht ook Owen om het brons vechten maar had de vlaggen net niet mee en grijpt uiteindelijk naast een podiumplaats. Rob, Brian (senioren + cat.) en Jordy (junioren) wisten resp. goud, zilver en zilver te veroveren. Na een periode van pas vier weken trainen voor de meesten kunnen we alleen maar tevreden zijn hoe iedereen zich heeft ingezet om het beste uit zichzelf te halen. Ook de ouders hartelijk bedankt. Zonder jullie is het niet mogelijk om als groep aan wedstrijden zoals vandaag deel te nemen.


08-02-16: 5e Plaats voor Brian op het EJK in Limassol (Cyprus).

Afgelopen weekend vonden de Europese kampioenschappen karate U21 jaar plaats in Lymassol. Jordy draaide als jongste in zijn categorie (U18 -61 kg) een sterk toernooi en versloeg Roemenië en Bulgarije om daarna nipt te verliezen met 0-1 van Rusland. Brian was in zijn eerste partij bij U21 -84 kg direct  los en won binnen de tijd met 8-0 van Hongarije. ook de 2e partij tegen Servië werd gewonnen. In de kwartfinale komt Brian met 5-0 voor tegen Denemarken maar wordt uiteindelijk net voor tijd op een zeer discutabele manier gediskwalificeerd. In de 1e herkansing wordt gewonnen van Roemenië. De partij om het brons gaat net verloren met 3-5 tegen de vice-Europees kampioen van 2015. 


25-01-16: Open de Paris

Afgelopen weekend stond de Open de Paris (Premier League) voor senioren op de agenda. Brian kwam uit in de klasse min 84 kg. De eerste ronde een bye. De 2e ronde wist Brian goed gebruik te maken van zijn benen en won de partij met ruime cijfers van zijn Marokkaanse tegenstander. Ook de volgende partij tegen Frankrijk werd gewonnen. In de 1/8 finale stond Brian tegen vice-Europees kampioen Mamayev uit Azerbeidzjan. De partij ging lang gelijk op maar werd uiteindelijk met 0-1 beslist in het voordeel van zijn tegenstander. Mamayev verloor de halve finale waardoor er geen herkansing was. Rob had een lastige loting in de plus 84 kg cat. tegen een Turkse routiner. Een aantal keer startten ze beiden gelijk maar ging het voordeel naar zijn tegenstander waardoor de partij helaas verloren ging. Ook voor Rob zat er geen herkansing in. Beiden goed gevochten als 18 en 19 jarige op dit top senioren toernooi. De volgende Premier League is in maart in Rotterdam


24-01-16: HULDIGING GEMEENTE HEERLEN.

Jordy en Brian zijn afgelopen donderdag gehuldigd door de Heerlense wethouder van sport Martin de Beer voor het winnen van de Nederlandse titel op het N.K. U21 2015 als lid van karateschool Fudoshin Roermond. De huldiging vond plaats in de gym van Marc Duykers (MD Martial Arts Center) in Kerkrade waar de drie broers het afgelopen jaar regelmatig de "ring" mochten gebruiken om extra te trainen.